03/2014 Saavi
Karjan ruokinta oli Suomen pitkän talven aikana oma haasteensa. Edellisenä satokautena kerätyt niittyheinät ja lehdekset toimivat täyttävänä rehuna, valkuaisrehuksi käytettiin viljan lisäksi herne- ja öljykasvien osia. Paras rehu annettiin hevoselle, sitten lypsävälle lehmälle ja loput muille. Huonointa rehua saivat lampaat ja vuohet, jotka joutuivat tulemaan toimeen lähes pelkillä lehdeksillä. Talviruokinnan tavoitteena oli – hevosta lukuun ottamatta – vain saada eläimet selviämään hengissä talven yli.
Hevoselle ja lypsylehmille annettiin heinän ja kauran lisäksi myös eri viljoista ja muista aineksista keitettyä apetta. Ape tarjottiin eläimille puisesta astiasta, kiulusta eli saavista. Syöttöastia oli ilman metalliosia koottu kimpiastia, joka oli turvallinen eläimille. Kimpiastiat valmistettiin taloissa yleensä itse, monet käsistään kätevät valmistivat niitä myös myyntiin.
Kuukauden esineeksi valittu Kiulu on saatu Suomen maatalousmuseon kokoelmiin Alastarolta.