ruokaperinne
-
Ruokateema: Loimaan kakkoa ja letvehnästä
Julkaistu:Vuonna 2019 lanseerattiin Saran liitännäismuseo Ruokamuseo, joka paneutuu maatalouden historiaan ja ilmiöihin nimenomaan ruoantuotannon näkökulmasta. Seuraavana vuonna suosittu Kyläkeskiviikkojen luen…
-
Jouluiset laatikkoruoat
Julkaistu:Marraskuisen harmaasta säästä huolimatta glögireseptit ovat jo ilmestyneet aikakausilehtien takasivuille, joulukonvehdit kauppojen hyllyille ja suklaakalenterivalikoima on asetettu kauniiseen riviin l…
-
Näyttelyyn ja syvemmälle: Maitotalous perinteisessä maataloudessa
Julkaistu:Suomessa tänä päivänä yleiset ruokajuomat ovat vesi ja maito, mutta aina näin ei ole ollut. Ennen koneita –näyttelyssä pääsee tutustumaan vanhempaan esineistöön ajalta, jolloin teknologia ei vielä oll…
-
Ruokateema: Vapun perinteiset herkut
Julkaistu:Vappu, tuo ihana kevääntulon juhla! Kuten useat juhlapäivät aina juhannuksesta jouluun, on vappu saanut nykyiseen muotonsa usean eri vaikutuksen alaisena. Toukokuun ensimmäistä päivää on vietetty jo k…
-
Piparkakkujen historiaa
Julkaistu:Joulukuu on hyvässä vauhdissa ja piparkakkujen tuoksu on leijaillut jo monissa keittiöissä. Kanelilla, neilikalla ja inkiväärillä maustettujen pikkuleipien leivonta kuuluu joulun ajan rituaaleihin, t…
-
Sahti
Julkaistu:Mitä on sahti ja miten se eroaa oluesta? Sekä sahdissa että oluessa on samat raaka-aineet (hiiva, humala, mallas ja vesi), mutta ne valmistetaan hitusen eri tavalla ja raaka-aineiden mittasuhteet poik…